E-mail: info@euroadvance.hu
 Telefon : +36 42 506 338
Nyissa meg böngészőjében
 
 
 
 
 
Főoldal
Üzletágaink
   Kapcsolat    
 
 
 
 
   
Euroadvance
Pályázati Hírlevél
 
2021.06.17.
 
A vidék tanácsadója, több mint 26 éve
 
   Honlapunk    
    
   Facebook   
 
 
 
 
 
 
Júniusi pályázati hírlevél
 
Tisztelt hírlevél Olvasó!
 
 
Várjon a nyaralással! Frissítő pályázati hírek érkeztek. Megjelent a régóta várt GINOP Plusz 1.2.1 végleges felhívása. Olvassa el cikkünket, nagy eséllyel Ön is pályázhat. A július 12-től beadható max. 70%-os támogatás óriási érdeklődést mutat a vállalkozások körében. Vegye fel már MA velünk a kapcsolatot, hogy az első nap be tudjuk nyújtani pályázatát.
A kormány az elkövetkezendő 1 évben rekordszámú vállalkozás számára szeretne támogatást nyújtani, ha Önt is érdeklik a részletek, olvassa el tudósításunkat az iparkamara konferenciájáról.
A közép- és nagyvállalatok részére elérhető a Versenyképeség-növelő Támogatás (VNT-3), melyet hírlevelünkben részletesen bemutatunk.
A gazdák számára ha csapadékban nem is, de végleges pályázati kiírásokban különösen gazdag a június. Ennek megfelelően hírlevelünkben elkészítettünk egy VP összefoglalót, amelyen minden VP pályázat első beadási napja, keretösszege fel van tüntetve. Természetesen külön cikkekben is bemutatjuk a vidékfejlesztési pályázatok, többek között a Kertészeti Üzemek, Gomba előállítő üzemek, Élelmiszeripari üzemek támogatását. Szeretnénk átláthatóvá tenni, milyen pályázati lehetőségek vannak most és várhatóak hamarosan a mezőgazdaságban, így készítettünk egy mezőgazdasági hírcsokrot is.
Fontos hír, hogy 2021 júliusában újra beadható a múlt évben népszerű ÁTFT (Állattartó telepek felújítása) pályázat, minimum 100 millió, maximum 2 milliárd ft támogatással.
Büszkék vagyunk, hogy cégünknél az elmúlt hónapban több mint 5 milliárd ft értékű projekthez érkeztek meg támogatói okiratok. Amennyiben Ön is szeretné sikerre vinni beruházási ötletét, akkor bízza ránk következő pályázatát!
 
Cégcsoportunk 24 alkalmazottja, több, mint 26 éves tapasztalattal segíti az idén is a vidéki Magyarország vállalkozóinak fejlesztéseit!
Várjuk Önt személyesen irodáinkban, illetve a pandémiás helyzetre tekintettel online tárgyalóink is aktívak hétfőtől péntekig!
 
 
 
 
 
 
 
 
Ginop Plusz 1.2.1
Megjelent a végleges felhívás! - 70%-os támogatás a vállalkozásoknak
 
Megjelent a Ginop Plusz 1.2.1-21 néven ismert pályázat végleges kiírása. A vállalkozók által már régóta várt 70%-os támogatási intenzitás mellett további előny, hogy ingatlanfejlesztés és eszközbeszerzés is a támogatható tevékenységek között szerepel. Fontos hír, hogy ebben a kiírásban Budapestet kivéve már Pest megyei vállalkozások is indulhatnak, akár 55%-os támogatási intenzitás mellett. A projektben kötelezően megvalósítandó elem az informatikai fejlesztés, mely által tovább javítható a vállalatok versenyképessége. A minimum támogatási összeg 10 millió Ft, maximálisan pedig 629,3 millió Ft. A pályázatok benyújtása, az előzetestől eltérően, július 12-én kezdődik meg.
Ha Ön is fejleszteni kívánja vállalkozását, akkor éljen a lehetőséggel, vegye fel már Ma velünk a kapcsolatot, hogy az első napon be tudjuk nyújtani pályázatát!
 
   További részletek   
 
 
 
EU 2021-2027
Több százezer vállalkozás pályázhat decemberig
 
Június 3-án részt vettünk az Iparkamara konferenciáján, ahol Dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár tájékoztatott minket a legújabb pályázati hírekről. A GINOP Plusz programban közel 600 milliárd forintot nyújt a kormány a vállalkozások fejlesztésére. A tervek szerint a következő 1 évben több vállalkozás számára szeretnének támogatást nyújtani, mint eddig az elmúlt 15 évben összesen. Ennek érdekében eddig nem látott módon kibővítik a támogatható tevékenységek körét. Tájékoztatott arról is, hogy a Kormány a 2021-27-es programozási ciklusban a vállalkozásfejlesztés területén 3 stratégiai célcsoportot határozott meg: 1. Azon vállalkozók széles körét, akiket nehéz elérni és megszólítani; 2. Azon remek, nagy potenciállal bíró vállalkozásokat, amelyek a jövő magyar multijai, nemzeti bajnokai lehetnek; 3. A kiemelt iparágaink vállalkozásait a jövő technológiájának elterjedését célzó fejlesztésekkel támogatják.
A fentieken kívül további jó híreket osztott meg a pályázatok elbírálásának határidejével kapcsolatban, miszerint a pályázati átfutás 3-5 hónapról 1-1,5-2 hónapra csökken, ezzel is motiválva, ösztönözve a pályázó cégeket. Fontos hír még, hogy megújult a vali.hu, a személyre szabott vállalkozói információs portál, melynek célja a társas vállalkozások számára gyors, hiteles és személyre szabott információk biztosítása a vállalkozásokat leginkább érdeklő témakörökben.
 
 
 
Versenyképesség-növelő támogatás (VNT-3)
 
Újra benyújtható a Versenyképesség-növelő támogatás, melynek célja a közép- és nagyvállalatok termelékenységének növelése, a regionális különbségek csökkentése és a magasabb hozzáadott értékű feldolgozóipari kapacitások növelése. Jelentős változás a korábbi VNT pályázatokhoz képest, hogy a korábbi maximum 800 000 euró támogatás helyett akár már 1 800 000 euró támogatás is nyújtható. A rendelkezésre álló forrás 30 milliárd forint.
 
   További információ   
 
 
 
 
 
 
 
Mezőgazdasági, vidékfejlesztési, élelmiszeripari pályázatok
 
Fókuszban a vidék
 
Összefoglaló - Megjelent pályázati tervezetek és végleges felhívások
 
Az elmúlt hónapokban sorra érkeztek az új vidékfejlesztési felhívások, melyek megtalálhatóak honlapunkon. Az átláthatóság érdekében egy táblázatba összegyűjtöttük a végleges felhívásokat, illetve a felhívás tervezeteket is. Az összefoglalóban megtalálhatóak a legfontosabb adatok, mint a támogatás maximális összege, illetve a benyújtások kezdete is.
 
   Összefoglaló megtekintése   
 
 
Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése - Végleges felhívás!
 
2021. augusztus 18-tól benyújtható az Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztésének támogatása. A pályázat során két nagy célterület indulhat: az élelmiszer-feldolgozó és a borászati üzemek. A korábban megjelent pályázati felhíváshoz képest, mely a kisebb üzemek fejlesztésére ad lehetőséget, az Élemiszeripari Üzemek Komplex fejlesztése akár 5 milliárd értékű támogatás is igényelhető. Az akár 50% támogatási intenzitású pályázat célja az élelmiszer-feldolgozás vállalati hatékonyságának növelése Magyarországon. A legkorszerűbb, innovatív technológiák megvalósításával tovább növekedhet a magyar vállalatok versenyképessége. A pályázat keretein belül lehetőség van új technológiák, szállítójárművek beszerzésére, illetve épületek építésére, bővítésére is.
 
    További információk   
 
 
Állattartó telepek megújítása (Kis ÁTK) - Június 24-ig még beadható!
 
Még mindig nyitva áll a lehetőség a VP2-4.1.1.9-21 Állattartó Telepek Megújításának Támogatása című pályázat benyújtására, melynek célja a Magyarország területén állattartó teleppel rendelkező mezőgazdasági termelők támogatása, akik rendelkeznek legalább 1 teljes lezárt üzleti évvel, emellett az árbevételük 50%-a mezőgazdasági értékesítésből származik, és az üzemméretük meghaladja a 6000 EURO STÉ-t. A támogatás olyan tevékenységek fejlesztésére irányul, mint az építés (istálló, takarmánytároló), építéssel járó technológiák kialakítása, valamint az állattartáshoz szükséges gépek beszerzése (akár egy Max. 80kW-os traktor beszerzése is igényelhető), illetve az energiafelhasználás csökkentését/megújuló energiára való átállást célzó korszerűsítések. A támogatás mértéke különböző célterületek alapján 20-100 millió Ft értékben igényelhető (akár 50%-os előleg igénylési lehetőséggel), a támogatás mértéke az összes elszámolható költség 50%-a. A második szakasz során, június 24-ig nyílik lehetőség a kérelmek benyújtására.
 
   További információk   
 
 
Állattartó telepek fejlesztése (Nagy ÁTK) - Újra lehet pályázni!
 
Újra benyújthatóvá válik a VP2-4.1.1.-20 Állattartó telepek fejlesztésének támogatása című pályázat. A Felhívás több területen kíván hozzájárulni az állattartó telepek versenyképességének növeléséhez. Lehetőség nyílik az állattartásra, valamint az előállított termék kezelésére, tárolására szolgáló épületek, építmények létrehozására, kialakítására, továbbá állattartáshoz kapcsolódó eszközök, gépek beszerzésére is. Emellett az állattartó telepek létesítményeinek épületenergetikai, épületgépészeti felújítása, technológiáinak korszerűsítése, valamint a megújuló energia hasznosítására irányuló technológiák beszerzése is támogatásra kerül. A Felhívás további célja a fiatal mezőgazdasági termelők gazdaságainak megerősítése, fejlesztése, illetve a foglalkoztatás növelése. A megnövekedett keretösszeg immár 260 Milliárd Ft. A második szakasz során 2021. július 14. – 2021. július 27 között nyílik lehetőség a támogatási kérelmek benyújtására. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege az 1., és a 2. célterületek tekintetében minimum 100 millió Ft, a 3. célterület tekintetében minimum 50 millió Ft, a 4. és 5. célterületek tekintetében minimum 5 millió Ft, és az összes célterület tekintetében maximum 2 milliárd Ft.
 
   További információk   
 
 
Hamarosan beadható a Kertészeti üzemek megújításának támogatása
 
2021. július 7-én kezdődik a Kertészeti üzemek megújításának támogatása első benyújtási időszaka. Kertészeti tevékenység végzéséhez szükséges - építéssel nem járó - kertészeti eszközök, gépek szerezhetők be. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege maximum 25 millió forint. További információkért keresse fel oldalunkat!
 
   További információk   
 
 
Gomba előállító üzemek fejlesztése - Megjelent!
 
Megjelent a gomba előállítás fejlesztését célzó pályázat 20 milliárd Ft keretösszeggel, melyben 3 önállóan is támogatható tevékenység került megjelölésre: Kertészeti termelőtevékenységet szolgáló létesítmény építése, korszerűsítése; energiahatékonyság javítására vonatkozó tevékenységek és megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása. Ezen 3 tevékenység mellé támogatható még eszközök beszerzése, infrastruktúrális fejlesztése is. Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 300 millió forint, maximum 2 milliárd forint. A támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 50%-a, mely fiatal gazda, vagy kollektív módon végrehajtott projektek esetén +10%-kal nő. A támogatási kérelmek benyújtására 2021. szeptember 13. napjától 2021. december 7. napjáig 5 benyújtási szakaszban van lehetőség.
 
   További információk   
 
 
Szaktanácsadási központunk összefoglalója
 
Területi szaktanácsadási központunk munkatársai ismét részletes információval szolgálnak a vidéki Magyarország mezőgazdasági vállalkozói számára. A következő linkre kattintva megtekintheti a végleges pályázati kiírásokat, illetve bővebben olvashat a legfrissebb mezőgazdasági hírekről.
 
   Részletes vp pályázati lista   
 
   Mezőgazdasági híreink   
 
 
 
 
 
Előzze le versenytársait!
 
Vásároljon autótöltőt MAGYAR gyártótól!
 
Az elektromos autózás elengedhetetlen eleme annak, hogy városainkat felszabadítsuk a káros füstgáztól, hiszen ezen járműveknek nincs lokális szennyezése. Az állam az utóbbi időben komoly adókedvezményekkel, illetve támogatásokkal ösztönzi a vállalatokat elektromos gépjárművek beszerzésére. Büszkén mondhatjuk, hogy Magyarország egyetlen elektromos autótöltőket gyártó vállalata több mint 15 éve ügyfelünk. Széles kínálatuk az otthoni falitöltőktől a telephelyeken alkalmazható gyorstöltőkig terjed. Növelje Ön is vállalkozása forgalmát, érjen el új, környezettudatos ügyfeleket autótöltő telepítésével.
 
   További információ   
 
 
 
A részleteket illetően, kérem, keresse kollégáimat a 42-506 338-as központi számunkon, illetve fejlesztési elképzelését elküldheti az info@euroadvance.hu email címre is. 24 órán belül válaszolunk kedves megkeresésére, kiegészítve a hírlevélben jelzett támogatási lehetőségek összefoglalóival.
 
Reméljük, hogy hamarosan az ÖN vállalkozását is üdvözölhetjük elégedett Ügyfeleink széles táborában.
 
Tisztelettel:
Szuhóczky Gábor
 
közgazdász, ügyvezető
minősített pályázati tanácsadó
Pályázati Tanácsadók Országos Szövetségének alelnöke
Területi Szaktanácsadási Központ tulajdonos
 
 
 
 
 
 
Adatkezelési tájékoztató: Cégünk a jövőben is rendszeresen szeretne küldeni szerződött ügyfeleinek és a feliratkozóknak hírlevelet a hazai- és Uniós pályázatokról, gazdasági hírekről, szakmai érdekességekről. Természetes személyek részére szervezetünk üzleti ajánlatokat nem küld. Az Ön cégének adatait semmilyen más célra nem használjuk fel. Az új GDPR rendelet előírásai alapján frissített adatkezelési tájékoztatónkat honlapunkon (www.euroadvance.hu) elolvashatja ill. onnan letöltheti. Az alábbiakban megtalálható "Leiratkozás" gombra kattintva bármikor törölheti szervezetét adatbázisunkból.
 
 
 
Ha a továbbiakban nem szeretne cégünktől hasonló leveleket kapni, a következő linken leiratkozhat hírlevelünkről: Leiratkozás
 
 
Irodáink
 
Nyíregyháza - 4551 Szállási u. 18/a.
Szeged - 6791 Back Bernát u. 6.
 
Email
 
info@euroadvance.hu
 
 
 
Copyright © Euroadvance 2021
A vidék tanácsadója, több mint 26 éve