E-mail: info@euroadvance.hu
 Telefon : +36 42 506 338
Nyissa meg böngészőjében
 
 
 
 
   Kapcsolat    
 
 
Főoldal
Üzletágaink
 
 
 
 
   
Euroadvance
KKV Pályázati Hírlevél
 
2021.02.18.
 
A vidék tanácsadója, több mint 26 éve
 
   Honlapunk    
    
   Facebook   
 
 
 
 
 
 
Februári pályázati hírlevél
 
Tisztelt hírlevél Olvasó!
 
 
A gazdaság újraindítása és a 2021-27 Uniós költségvetési időszak eddig nem látott forrásbőséget biztosít az első negyedévben a hazai kkv-k és nagyvállalatok számára. A mai naptól beadható a sokak által várt kistelepülési beruházásokat támogató GINOP 1.2.9-20 konstrukció 1. szakasza. Ha vállalatát új gépekkel, eszközökkel, ingatlan építéssel szeretné fejleszteni, érdemes átnéznie a márciusban induló VINOP pályázatokat. Az építőipari vállatoknak sincs okuk a panaszra, az ÉPÍTŐ-5 nevű program kifejezetten őket célozza meg. A mezőgazdasági pályázók számára is nyitva állnak lehetőségek (tanyafejlesztés, kisüzemek támogatása) és hamarosan új felhívások is elérhetők pl. gyógynövény termesztés, terményszárítók és tárolók, állattartó telepek felújításának területén.
 
Cégcsoportunk 24 alkalmazottja, több, mint 26 éves tapasztalattal segíti az idén is a vidéki Magyarország vállalkozóinak fejlesztéseit!
Várjuk Önt személyesen irodáinkban, illetve a pandémiás helyzetre tekintettel online tárgyalóink is aktívak hétfőtől péntekig!
 
 
 
Fejleszteni szeretné vállalkozását?
 
Kedvező hírek érkeztek a pályázati piacról!
 
 
1. GINOP 1.2.9-20 - Hamarosan benyújtható, akár 100%-os támogatás
 
Az előminősítést követően február 18-tól nyújthatóak be a GINOP-1.2.9-20 konstrukció 1. szakaszának pályázatai. A program célja a hátrányos helyzetű településeken működő mikro- is kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatása. A támogatási összeg: min. 2 millió Ft. max. 60 millió Ft. A támogatandó területek: új eszközök, gépek, technológiai sorok beszerzése, gyártási licence, know-how, ingatlan beruházás, IT fejlesztés, képzés, bérköltség támogatás, munkavégzés feltételeinek kialkításaprogram célja, hogy a KKV-k intenzív kapacitásbővítő és technológiai fejlesztésének támogatása által elősegítse a szektor versenyképességének és termelékenységének növelését, amely során a vállalkozás az új technológia alkalmazása érdekében a munkavállalók képzettségi szintjét is növeli, ezáltal is elősegítve egy magasabb hozzáadott értékű termék létrehozását. A támogatás új eszközök, gépek, technológiai rendszerek beszerzésére, az új technológia kialakításával kapcsolatos ingatlan beruházásra és immateriális javak – köztük szellemi termékek - költségeire fordítható.
 
   Teljes felhívás letöltése   
 
2. VINOP 1.2.1-21 - Még van idő jelentkezni!
 
Március 1-től nyújtható be a KKV-k alkalmazkodását segítő pályázat, melyhez az előminősítést már megkezdte pályázatíró csapatunk. Ha szeretne 70%-os támogatási intenzitás mellett min. 10 max. 629,3 millió Ft. visszatérítendő forrást nyerni, mely bizonyos feltételek mellett átalakul vissza nem térítendővé - kérem olvassa el összefoglaló anyagunkat. Milyen tevékenységek támogathatóak? Technológiafejlesztés, infrastrukturális és ingatlan beruházás, tanácsadási és képzési szolgáltatások igénybevétele, üzleti felhőszolgáltatás és megújuló energiák alkalmazása. Elkészítettük a közérthető összefoglalót, melyet INNEN tölthet le.
 
 
   Teljes felhívás letöltése   
 
3. ÉPÍTŐ-5 - Középpontban az építőipar
 
Az ÉPÍTŐ-5 program célja az építőipari kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztéseinek, gépbeszerzéseinek, újraiparosítási célt szolgáló beruházásainak finanszírozása vissza nem térítendő támogatással, amivel javul a vállalkozások hatékonysága, és termelékenysége. A program a kapacitáshiány csökkentésének érdekében kiemelten kezeli a képzések, továbbképzések támogatását is és a digitalizáció elterjedését az ágazatban. Támogatási kérelmek benyújtása 2021. február 15. 8:00 órától lehetséges. Elkészítettük a közérthető összefoglalót, melyet INNEN tölthet le.
 
 
   Teljes felhívás letöltése   


 
4. 10 milliós kölcsön a KKV-nak
 
A kormány segíteni szeretné a COVID-19 miatt nehéz likviditási helyzetbe jutott KKV-kat, ezért hamarosan igénybevehető a 10 millió Ft. összegű, nulla százalékos kamatozású kölcsön. A legrissebb információk alapján elkészült termék összefoglalót ÖN is megtekintheti.
 
 
   Hitel konstrukció összefoglaló 


 
 
 
 
 
 
Mezőgazdasági, vidékfejlesztési, élelmiszeripari pályázatok
 
Újabb lehetőségek a gazdálkodók számára
 
1. Tanyafejlesztési pályázat
 
A Herman Ottó Intézet által kiírt 858 millió Ft. keretösszegű támogatás célja a vidéki településeken élők életminőségének javítása, a fenntarthatóság növelése olyan kisléptékű infrastruktúra fejlesztések támogatásával, amelyek hozzájárulnak az energiahatékonyság növeléséhez, a helyi gazdaság fejlesztéséhez, a szennyvízkezeléshez és a tanyasi térségek alapvető infrastruktúrával való ellátottság növeléséhez. A pályázat által javulhat az itt élő emberek életminősége és segítséget jelent a vidék népességmegtartó képességének javulásában. Max. támogatási összeg 3 millió Ft., benyújtás 2021. február 25-től.
 
 
   Teljes felhívás letöltése   
 
2. GINOP 1.2.12-21 - Élelmiszeripari középvállalatok komplex beruházásainak támogatása
 
Felhívás célja, hogy komplex beruházások támogatásával, feltételesen visszatérítendő támogatás biztosítása révén biztosítsa az élelmiszeripari feldolgozó középvállalkozások fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítését, munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatását, a területi különbségek csökkentését, a térségi felzárkóztatást és a helyi gazdaság megerősítését. Igényelhető támogatás összege min. 30 millió Ft. max. 500 millió Ft. , előleg 100%-ig igénybe vehető.
 
   Teljes felhívás letöltése   
 
 
3. Mezőgazdasági kisüzemek támogatása
 
A felhívás elsődleges célja a koronavírus gazdasági hatásainak enyhítése a mezőgazdasági
kisüzemek fejlesztését célzó tevékenységek támogatásán keresztül. A támogatás különösen az adottságaik és ambícióik alapján fejlődőképes kisméretű mezőgazdasági termelők jövedelemszerzését és gazdasági több lábon állását segíti elő. A jövedelemszerzés és a foglalkoztatás erősítése elengedhetetlen a vidéki térségek stabilitásának és életminőségének megőrzése érdekében. Következő benyújtási periódus: 2021. április 6. - 2021. április 20. Támogatási max.: 15 000 EUR-nak megfelelő forint összeg.
 
   Teljes felhívás letöltése   
 
4. Kistelepülési boltok támogatása
 

A kistelepüléseken kiskereskedelmi tevékenység keretében napi fogyasztási cikket értékesítő, vagy azt újonnan vállaló vállalkozási formában folytatók számára elérhető támogatást hirdetett meg a kormány a 62/2021. rendeletben.

A támogatásra jogosult lehet gazdasági társaság, egyéni vállalkozó vagy szövetkezet, amely

  • kistelepülésen kiskereskedelmi tevékenység keretében napi fogyasztási cikket értékesítő üzletet üzemeltet, és az üzlet főtevékenysége az élelmiszer jellegű bolti vegyes kereskedelem, vagy

  • kistelepülésen kiskereskedelmi tevékenység keretében vállalja napi fogyasztási cikket értékesítő üzlet üzemeltetését, ahol ilyen üzlet nem működik.

 
   Összefoglaló letöltése   
 
5. Mezőgazdasági és vidékfejlesztési egyéb hírek
 
Területi szaktanácsadási központunk munkatársai ismét részletes információval szolgálnak a vidéki Magyarország mezőgazdasági vállalkozói számára. 
Aktuális hírlevelünk letölthető ITT, a kapcsolódó VP pályázati lista pedig INNEN.
 
 
 
 
 
„VÁLLALKOZÓI FÓRUM” ONLINE KONFERENCIA
 
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat szervezésében
 
A megyei önkormányzat az EuroAdvance partnercégeit is várja a 2021. február 24-én 10 órától tartandó on-line konferenciájára. A rendezvény elsődleges célja, hogy az érdeklődők megismerjék a megyei gazdasági fejlődés lehetőségeit, jövőbeni trendeket, megyei sikeres gazdasági szereplők egy-egy képviselőjének
bemutatkozásán keresztül a helyi kötődés fontosságát, az eredményes vállalkozás és identitás őrzés
kapcsolatát, az ezen alapuló lokális értékteremtést.
Büszkék vagyunk arra, hogy cégünk is beszámol az elmúlt 25 év jelentősebb mérföldköveiről és stratégiai terveiről.
 
   Meghívó letöltése   
 
 
 
 
 
 
Könyvelési Üzletágunk hírei
 
2021 Adóváltozások
 
Az Euroadvance Kft. könyvelő csapata kiemelkedő szakmai tapasztalata mellett figyelemmel kíséri a legújabb adó és TB jogszabályváltozásokat is. A linkre kattintva elérheti összefoglalónkat a 2021-es év legfontosabb adóváltozásairól.
 
   Összefoglaló letöltése   
 
 
 
A részleteket illetően, kérem, keresse kollégáimat a 42-506 338-as központi számunkon, illetve fejlesztési elképzelését elküldheti az info@euroadvance.hu email címre is. 24 órán belül válaszolunk kedves megkeresésére, kiegészítve a hírlevélben jelzett támogatási lehetőségek összefoglalóival.
 
Reméljük, hogy hamarosan az ÖN vállalkozását is üdvözölhetjük elégedett Ügyfeleink széles táborában.
 
Tisztelettel:
Szuhóczky Gábor
 
közgazdász, ügyvezető
minősített pályázati tanácsadó
Pályázati Tanácsadók Országos Szövetségének alelnöke
Területi Szaktanácsadási Központ tulajdonos
 
 
 
 
 
 
Adatkezelési tájékoztató: Cégünk a jövőben is rendszeresen szeretne küldeni szerződött ügyfeleinek és a feliratkozóknak hírlevelet a hazai- és Uniós pályázatokról, gazdasági hírekről, szakmai érdekességekről. Természetes személyek részére szervezetünk üzleti ajánlatokat nem küld. Az Ön cégének adatait semmilyen más célra nem használjuk fel. Az új GDPR rendelet előírásai alapján frissített adatkezelési tájékoztatónkat honlapunkon (www.euroadvance.hu) elolvashatja ill. onnan letöltheti. Az alábbiakban megtalálható "Leiratkozás" gombra kattintva bármikor törölheti szervezetét adatbázisunkból.
 
 
 
Ha a továbbiakban nem szeretne cégünktől hasonló leveleket kapni, a következő linken leiratkozhat hírlevelünkről: Leiratkozás
 
 
Irodáink
 
Nyíregyháza - 4551 Szállási u. 18/a.
Szeged - 6791 Back Bernát u. 6.
 
Email
 
info@euroadvance.hu
 
 
 
Copyright © Euroadvance 2021
A vidék tanácsadója, több mint 26 éve